Zwedenvakantie.nl

Vakantie Kalmar

Over Kalmar

De stad Kalmar ligt in het zuidelijke gedeelte van Zweden, in de provincie Småland, een van de grotere provincies van Zweden en een populaire vakantiebestemming. Een vakantie in Kalmar betekent veelzijdigheid, de gezelligheid van een stad gecombineerd met heerlijke zandstranden.

HET KLEINE LAND

Småland, oftewel het kleine land, heeft bijzonder veel natuurschoon, van enorme bossen tot uitgestrekte landerijen. De variatie is groot, dit geldt ook voor de outdoor activiteiten die aangeboden worden in de regio. Fietsen, kanoën, paardrijden, vissen, noem maar op. Aan de oostkust liggen de zandstranden. Je kunt er zwemmen, boottrips maken en dineren met uitzicht op zee. Aan deze kust ligt de stad Kalmar, die het vasteland verbindt met het eiland Öland.

EEN STAD MET EEN GESCHIEDENIS

Heb je zin in alle mogelijkheden die een grote stad te bieden heeft, maar wil je tegelijkertijd genieten van kleinschalige charme? Boek dan een vakantie naar Kalmar. Het originele centrum van de stad lag rondom het kasteel van Kalmar. In 1611 heeft de aanval van de Denen enorme verwoestingen aangericht. De stad moest op een veiligere locatie opgebouwd worden, de huidige locatie van Kalmar. Overal in de stad zie je terug hoe belangrijk Kalmar was in het verleden, voor de handel en politiek. Je vindt er vele gerenoveerde gebouwen uit de tijd dat Zweden een grootmacht was. In deze gebouwen vind je nu charmante winkeltjes, restaurants en cafés.

ICOON VAN DE STAD

Het kasteel van Kalmar is nog steeds het icoon van de stad. Het kasteel stamt uit 1100 en is vandaag de dag het best bewaarde Renaissance kasteel. Het hele jaar door zijn er schitterende tentoonstellingen en is er vermaak voor de kinderen. Zij kunnen strijden met de ridders, het hard veroveren van de prinses of op zoek naar een schat. Welk kind wil niet voor even een stoere ridder zijn?

Zwedenvakantie.nl heeft diverse mooie hotels en gezellige cottages geselecteerd voor een vakantie in en om Kalmar. Boek je accommodatie naar keuze en ga op ontdekkingstocht door deze stad vol historie.

Bezienswaardigheden Kalmar

  • Kvarnholmen
  • Stadhuis van Kalmar
  • Kalmar slott
  • Kalmar Konstmuseum
  • Scheepvaartmuseum: Sjöfartsmuseum

Gerelateerde blogs Kalmar

Weer in Kalmar deze week

Beoordeling Kalmar

*
*
*
*