Zwedenvakantie.nl

Vakantie Malmö

Over Malmö

Malmö is de op twee na grootste stad van Zweden. De stad is ondanks de sterke groei vriendelijk en relaxt gebleven en is daarom naast Stockholm en Göteborg een perfecte bestemming voor een vakantie in Zweden.

Een groen verblijf in Malmö

Malmö ligt in het zuiden van Zweden in de provincie Skåne län. De stad heeft ruim 280.000 inwoners en staat bekend om zijn duurzaamheid. De stad is zelfs toonaangevend in de wereld als het gaat om duurzame stedelijke ontwikkeling. Tijdens je vakantie in de stad is het zeker de moeite waard om een van de duurzame rondleidingen te boeken en hier meer over te leren. Als je het echt groen wilt aanpakken, verblijf je in een van de duurzaam gecertificeerde accommodaties.

Lokale ingrediënten

De provincie waarin de stad Malmö zich bevindt staat bekend om zijn rijke landbouw. De lekkerste ingrediënten worden vanuit de provincie naar de stad gebracht om hier in een van de gezellige restaurants, bistro’s of herbergen op jouw bord te belanden. Lekker eten kun je zeker tijdens een vakantie in Malmö! Bekende streekgerechten zijn gebakken gans en gerookte paling. En dat allemaal voor een zeer aangename prijs. De prijs-kwaliteitverhouding is bijzonder goed in de Malmö, in vergelijking met andere grote Europese steden.

Shop till you drop

Naast 470 kilometer fietspad is Malmö perfect ingericht voor wandelaars. Als je niet al te veel meters wilt maken tijdens je vakantie, dan kun je ronddolen in een van de vele winkelcentra. Het grootste winkelcentrum van Malmö is Emporia, met bijna 200 winkels en 20 restaurants en cafés. Van 1 april t/m 30 september kun je terecht op een van de vele vlooienmarkten in de stad. Ook de liefhebbers van Zweeds design kunnen hun hart ophalen in Malmö. Gezien het duurzame karakter van de stad, vind je er veel boetiekjes gericht op ecochic kleding en accessoires.

Vergeet Malmö dus niet wanneer je op vakantie gaat naar Zweden. Een stad vol met verrassingen. Zwedenvakantie.nl heeft voor jou de leukste accommodaties geselecteerd, die je uiteraard direct kunt boeken via onze site. Heb je zelf een topaccommodatie ontdekt in de stad? Laat het ons weten!

Bezienswaardigheden Malmö

  • kasteel Malmöhus
  • Rådhuset
  • Sankt Petri kyrka
  • Bo01 iEXPO-gebied in Västra Hamnen
  • Sontbrug naar Kopenhagen
  • Gustav Adolfs torg

Gerelateerde blogs Malmö

Klimaat Malmö

Gemiddelde temperatuur Malmö

Gemiddeld aantal uren zon per dag Malmö

Weer in Malmö deze week

Beoordeling Malmö

*
*
*
*