Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/424528.cloudwaysapps.com/rufrrbtybg/public_html/sites/jouwvakantie_v2/page_destination.php on line 24

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/424528.cloudwaysapps.com/rufrrbtybg/public_html/sites/jouwvakantie_v2/page_destination.php on line 27
Vakantie Örebro - Vakanties en informatie | Zwedenvakantie.nl
Zwedenvakantie.nl

Vakantie Örebro

Over Örebro

De stad Örebro ligt in de het hart van Zweden, in de provincie Örebro län, en behoort tot de gelijknamige gemeente. De stad ligt in Midden-Zweden, een vrij dichtbevolkt gebied voor Zweedse begrippen. Een bijzondere plek om je vakantie door te brengen, gezien de diversiteit aan nationaliteiten die zich in de regio heeft gevestigd.

LOGISTIEK CENTRUM

135.000 mensen wonen in de stad Örebro, daarmee is het de zevende stad van Zweden. Dankzij zijn positie is de stad het logistieke centrum van Zweden. Stockholm ligt op 200 km, Göteborg en Oslo op 300 km afstand. Niet gek dus dat de stad een zeer goede infrastructuur heeft. Niet alleen met treinen, bussen en een vliegveld, ook voor fietsers is de stad zeer goed ingericht. Er zijn talloze goed aanlegde fietspaden en voldoende plekken waar je een fiets kunt huren.

HET KASTEEL VAN ÖREBRO

Eyecatcher van de stad Örebro is het uit de 13de eeuw afkomstige kasteel. Het kasteel staat in het centrum van de stad en wordt omringd door een vestinggracht. Door de eeuwen heen is het kasteel diverse malen opgeknapt. Het is gebruikt als gevangenis, militaire basis, koninklijk kasteel en het Zweedse parlement heeft er zelfs vergaderd. Je kunt zelf door het kasteel ronddwalen of samen met een gids, die je alles vertelt over de rijke historie.

OP DE FIETS DOOR DE NATUUR

Er is nog veel meer te doen tijdens een vakantie in het hart van Zweden, Örebro län. Je kunt er fantastisch fietsen, fanatiek mountainbiken maar ook gewoon ontspannen een rondje maken. De regio is op weg om het walhalla van Zweden te worden als het om fietsen gaat. Een dorpje dat je zeker niet mag missen tijdens een vakantie in Örebro län is Bergslagen. De bron van het ijzer en de erts. Houd je van historie en technologie, dan zul je veel plezier beleven in dit dorp. Veel vakantiegangers komen er voor het pittoreske landschap. Een ander paradijs in de regio Örebro lan is Tiveden. Het National Park van Tiveden biedt rust en stilte, maar ook een uitdaging voor de actieve vakantieganger die houdt van ongerepte natuur.

Het hart van Zweden doet het hart van vele vakantiegangers sneller kloppen. Bekijk de charmante accommodaties die Zwedenvakantie.nl heeft geselecteerd in de regio Örebro län. Een vakantie in Örebro is meer dan de moeite waard!

Bezienswaardigheden Örebro

  • Swärdska Huset
  • Orebro Kasteel
  • St.Nicolai Kyrka
  • Arboga Museum
  • Openluchtmuseum van Wadköping

Örebro op de kaart

vakantiehuis
×

Gerelateerde blogs Örebro

Weer in Örebro deze week

Beoordeling Örebro

*
*
*
*