Zwedenvakantie.nl
Uppsala vakantie - De beste deals!

Vakantie Uppsala

Uppsala ligt 70 kilometer ten noorden van de hoofdstad Stockholm in de provincie Uppland. Perfect dus voor een dagtripje vanuit Stockholm of een langer verblijf. Uppsala is de vierde stad van Zweden en vooral bekend van de 15de eeuwse universiteit. De stad telt iets meer dan 200.000 inwoners.

TRADITIE EN INNOVATIE

Uppsala karakteriseert zich door traditie, maar tegelijkertijd ook door innovatie. Bedrijven in Uppsala zijn wereldspelers in ICT en wetenschap. De muziektraditie is heel sterk in Uppsala. Je kunt er genieten van allerlei soorten muziek en meer dan 200 koren. Ook liefhebbers van theater doen er goed aan een vakantie te boeken naar Uppsala. Er zijn diverse theaters, met ieder een eigen stijl en opzet. Klassieke en moderne kunst kunnen opgesnoven worden in een van de vele musea in de stad.

SIGHTSEEING

Een echte must-see in de stad is de grote kathedraal, die ingewijd is in 1435 en in gotische stijl is gerenoveerd in de 19de eeuw. In het oude gedeelte van de stad, Gamla Uppsala, kun je diverse oude opgravingen uit de 6de eeuw bekijken en in het Gamla Uppsala Museum kun je meer leren over de Svea koningen. Vooral kinderen vinden dit erg leuk! Wat je ook zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Uppsala is Carl von Linné, de grootste wetenschapper van Zweden, die de basis heeft gelegd voor de hedendaagse taxonomie. In de 18de eeuw leefde en werkte hij in Uppsala. In diverse musea, tuinen en parken wordt hij gememoreerd. Geniet tussen al deze historie door van een Zweedse pannenkoek met slagroom en jam in een van de vele gezellige cafés of restaurants.

Een vakantie doorbrengen in Uppsala kan het hele jaar door. De stad is heel sfeervol met een dik pak sneeuw en minstens net zo bruisend wanneer de zon schijnt. Wij hebben de mooiste accommodaties voor je geselecteerd, uiteraard allemaal met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Boek je vakantie naar Uppsala nu via Zwedenvakantie.nl!

Bezienswaardigheden Uppsala

  • Kathedraal van Uppsala
  • Universiteit van Uppsala
  • Carolina Rediviva
  • Linnéträdgården
  • Skokloster Castle
  • Museum Gustavianum
Bekijk alle uppsala vakanties»

Beoordeling Uppsala

*
*
*
*