Zwedenvakantie.nl

Vakantie Västerås

Over Västerås

De stad Västerås ligt in de gelijknamige gemeente in Midden-Zweden. Het is de hoofdstad van de provincie Västmansland län. Het is de zesde stad van Zweden met ruim 140.000 inwoners. De stad is aan het groeien en komt steeds dichter tegen het Mälarmeer aan te liggen. Een zeer interessante stad om te bezoeken tijdens je vakantie in Zweden.

VOLOP IN ONTWIKKELING

De stad is zich enorm aan het ontwikkelen en bevindt zich in de voorhoede als het gaat om innovatie. Er worden voor het eerst huizen gebouwd die direct aan het meer grenzen en de bussen rijden rond op eigen biogas. Niet alleen voor studenten en zakenmensen is Västerås een zeer aantrekkelijke stad, ook voor vakantiegangers.

VAREN & SPORTEN

De stad heeft een hele lange kustlijn en in het meer bevinden zich diverse eilandjes. Zeker is dat je een deel van je tijd op het water zult doorbrengen als je tijdens je vakantie een bezoek brengt aan Västerås. Je kunt niet alleen het Mälarmeer verkennen maar ook de kanalen richting Stockholm en de Baltische Zee. Västerås is een echte sportstad. Vele bekende Zweedse atleten komen er vandaan. Liefhebbers van golf zijn in de stad Västerås zeker aan het goede adres, in een straal van 40 kilometer om de stad, bevinden zich de beste golfbanen van Zweden. Ben je meer een wandelaar? In Västerås begint de Bruksleden, een wandelroute van 250 kilometer naar Avesta. De route is verdeeld over 27 etappes.

CULTUUR & KLASSIEKERS

Ook liefhebbers van cultuur kunnen in Västerås terecht. Er zijn diverse musea, galerieën en theaters te vinden in de stad. In de zomer vindt er midden in de stad een heel groot festival plaats en in juli komen alle fans van oude Amerikaanse auto’s bij elkaar in Västerås.

Zwedenvakantie.nl heeft de leukste accommodaties in deze opkomende stad voor jou geselecteerd. Boek je vakantie in Västerås voordelig en snel via Zwedenvakantie.nl.

Bezienswaardigheden Västerås

  • Vikingdorp Frösåkers brygga
  • Västerås Science Park
  • Västerås Golfklubb
  • Gemeentehuis
  • Kunstmuseum van Västerås
  • Vasteras Cathedral

Gerelateerde blogs Västerås

Weer in Västerås deze week

Beoordeling

*
*
*
*