Zwedenvakantie.nl

Vakantie Helsingborg

Over Helsingborg

Helsingborg is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente en ligt in de provincie Skåne län, de zuidelijkste provincie van Zweden. De stad ligt op het punt waar de zeestraat het smalst is, een zeer strategische positie die de stad een belangrijke positie in de historie van Zweden heeft verschaft. Een bijzondere plek om je vakantie in Zweden door te brengen.

EEN HISTORISCHE PLEK

Van oorsprong was Helsingborg een Deense stad. De strategische positie van de stad zorgde voor ontwikkeling en welvaart, maar bracht ook minder leuke aangelegenheden met zich mee. Zweden en Denemarken hebben lang oorlog gevoerd, een oorlog die begon halverwege de 16de eeuw. In 1658 werd de stad Helsingborg uiteindelijk Zweeds.

ZON, ZEE, STRAND

Breng je je vakantie door in Helsingborg, dan is de zee nooit ver weg. De kustlijn is 25 kilometer lang. Je vindt er diverse wonderschone strandjes, die allemaal bereikbaar zijn vanuit het centrum van de stad. Houd je niet van strand, breng dan een bezoekje aan een van de vele wellness centra in de stad, waar je kunt genieten van sauna’s, binnen- en buitenbaden.

ZOMERFESTIVAL

In de zomermaanden organiseert de stad een festival met muziek, eten en drinken en entertainment. Je kunt dit festival gratis bezoeken. Ook in de andere jaargetijden kun je genieten van de rijke cultuur van de stad. Voor architectonische hoogstandjes kun je terecht in de wijken Norra Hamnen en Dunkers Culturhus. Hier vind je diverse kunst- en historische tentoonstellingen, muziek, theater en restaurants. Helsingborg is een van de steden met de meeste restaurants van Zweden, dit zorgt het hele jaar door voor een levendige en bruisende sfeer in de stad. Je kunt er genieten van internationale gerechten en lokale specialiteiten.

Helsingborg is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij een vakantie in Zweden, maar het is meer dan de moeite waard. Een bijzondere combinatie van stad en zon, zee en strand. Ontdek de mogelijkheden van Helsingborg hier op Zwedenvakantie.nl.

Bezienswaardigheden Helsingborg

  • Stortorget (gemeentehuis)
  • Kärnan (toren)
  • Park Slottshagen
  • Jakob Hansen Huis
  • Stadsmuseum
  • Vikingsberg Kunstmuseum

Gerelateerde blogs Helsingborg

Weer in Helsingborg deze week

Beoordeling Helsingborg

*
*
*
*